Vedervrind

Mijn fascinatie voor roofvogels is reusachtig.
Valkenier worden als ik groot ben.
Deze vedervrind hing – heftig klapperend bij minus 2 C –  boven binnendijks talud van Westkapelse zeedijk (links) en toen zijn/haar potentiele hapje ontkwam, werd de aandacht sierlijk (rechts) verlegd. Kan iemand ons vertellen waarmee we hier van doen hebben?

4 Reacties

 1. Helge

  In de ‘ANWB Vogelgids van Europa’ worden de verschillen tussen de ene en de andere vogel het best beschreven, vind ik.

 2. Flip (Auteur bericht)

  Het zijn twee foto’s van dezelfde vogel. Had ik nog kunnen toevoegen, maar er lijkt eensgezindheid. Heb behoefte aan een lesje over valken, uilen, sperwers in het Zeeuwse landschap. Literatuur heb ik al, maar nu nog veldherkenning.

 3. Paul Sonke

  ja, volgens mij zijn het buizerds

 4. Helge

  Dit lijkt mij een buizerd.

Geen reacties toegestaan.