De opvolger van Toine Poppelaars (CDA) heeft het meteen druk.
Eerst moet hij die zak met miljoenen gemeenschapsgeld zien terug te vinden, die Toine in Reykjavik heeft kwijt gemaakt. Daarna moet hij verzinnen hoe hij de miljoenen die het kabinet op de provincie wil korten bij de burger in rekening zal brengen. Tot slot vermeldt zijn lijstje nog, dat hij onderzoekt hoe hij de Zeeuwen uitzicht kan bieden op gratis gebruik van Westerscheldetunnel. Nu zelfs een PvdA-wethouder van Checkpointcity met een fijn plan is gekomen die tolheffing maar eens af te schaffen ergert de tunnelgebruiker zich meer dan ooit te voren, elke keer als bij het passeren van de tolpoort zijn t-tag piept.  Ontevreden burgers kunnen politici eigenlijk niet gebruiken, zo kort voor 3 maart.

Intussen bewegen we voorwaarts, want het elektronische betaalsysteem verhuist naar een aparte B.V.. Dat is een clubje met Westerscheldetunnel, de grootste (!) Portugese (!) tolexploitant BRISA en Nedmobiel, die onder  overheden nieuwe klanten zoekt. De organisatie luistert naar de Zeeuwse naam Movenience. De service wordt uitgebreid naar parkeergarages te Scheldestad (!) & Terneuzen: Wanneer de automobilist de t-tag achter de voorruit plaatst, registreert het apparaatje de in- en uitrijdtijd. Het verschuldigde parkeerbedrag wordt automatisch van de rekening afgeboekt. En dat biedt veel gemak: u hoeft geen parkeerkaartje meer te bewaren, niet te wachten voor de rij bij de betaalautomaat en geen kleingeld of opgeladen chipknip bij u te hebben. Waar het kabinet jaren over doet en waar beindsman Eurlings(CDA) ANWB en de Telegraaf voor nodig heeft, wordt in Zeeland gewoon ingevoerd. Voor de huidige gebruiker van de t-tag verandert er niets, de mogelijkheid wordt nog wel geboden weer gewoon met een beurs vol losse Euro’s door de tunnel te gaan, maar daar zijn dan wel een uitlegbrief en drie folders voor nodig: de algemene voorwaarden van Westerscheldetunnel en Movenience en een reclamefolder van de nieuwe B.V.: Voor zakelijke klanten biedt het elektronische betaalsysteem eveneens uitkomst: werkgevers ontvangen een duidelijk overzicht van de parkeerkosten, handig voor de administratie. O, wat is het toch handig, dat iedereen op afstand overal kan worden gecontroleerd! Bijna Amerika.

Zo’n winters weekeinde is trouwens geschikt om ganzenbord van Kees Slager(SP) even terzijde te leggen en al die algemene voorwaarden uit het hoofd te leren en elkaar te overhoren. Uitgesproken grappig is ook het bijgesloten stickervel, waarmee de t-tag kan worden gepimpt. Een soort iTag. Ik zit te denken aan die groene rechts.

3 Reacties

 1. frank

  op ’t internet gevonden ‘Algemene voorwaarden Westerscheldetunnel’, artikel 6.5 ‘De t-tag blijft eigendom van Exploitant’.
  mijzelf kennende ga ik dus voor rechts, de derde van boven.
  ik weet alleen nog niet wat in te vullen zonder dat ik weer eens strafbaar ben en toch in de prijzen val…

 2. JM van Elk

  Die groene rechts? Die op een Stalinorgel lijkt? 😉

 3. wim hofman

  Ik denk niet dat het de bedoeling kan zijn om het door de tunnel gratis te maken: men wil immers Zeeuws Vlaanderen niet te snel ontwikkelen.

Geen reacties toegestaan.