Playmobil

 Treffender kan gemeentelijke wanorde niet worden verbeeld.
De Nieuwendijk. Eerst duurt het jaren voordat verlaten winkelpand – Firma Dert – wordt aangepakt. Als aanblik al te goor wordt door volgekotste portieken, komt er een schutting voor. De gribus gaat van hand tot hand, totdat een investeerder er – als leerproject en met subsidie – een rijtje prachtpanden van maakt. Na verloop van tijd worden schuttingen weggehaald, bestrating opgeknapt en gaan de overburen samen met andere inwoners van Scheldestad zitten wachten op nieuwe bewoners, die evenwel nooit arriveren. Net als de ramen weer goor beginnen te worden en passanten zich afvragen wie verantwoordelijk is voor onderhoud van huizen waarin niemand woont, komen twee Playmobilfiguurtjes. Die zetten arbo-gekeurde pylonen neer en graven put in nieuwe bestrating.  Opnieuw: wat is het plan en wie heeft hier de leiding?

7 Reacties

 1. hwf

  en dat niet alleen, madame; het is nu ook gedaan met hondenpoep ‘dat is voor niemand leuk, zeker niet voor spelende kinderen!’, namelijk, honden moeten gebruik maken van ‘recent geplaatste hondenhaltes’. ik zag in het park vandaag nog geen hondenbezitter met de brief van o. bakker lopen.

 2. madame le coeur brise

  eerst eieren zoeken op het scheldekwartier, zo las ik in de brief van de gemeente van dhr OH bakker….wahaaaa ik lach maar huil eigenlijk

 3. JM van Elk

  Hebben ze wel wat gedaan? (… ik moet opeens aan Joachim Stiller denken…) 😉

 4. joeri

  Wat het plan is? Een hotel! Dat valt niet tegen, toch?

 5. hwf

  ja, maar zitten wij soms in Noord-Brabant of Limburg? Want:
  ”In de provincies Noord-Brabant en Limburg kunt u via deze internetsite in één keer de benodigde aansluitingen voor uw nieuwbouwpand(en) aanvragen. Of u wilt aansluitingen in een bestaand gebouw laten verplaatsen, veranderen of verwijderen. U vult stap voor stap de benodigde gegevens in van uw nieuwbouw of gewijzigde situatie. De handleiding kan u daarbij helpen. Ook kunt u een kopie van het verstuurde formulier afdrukken. Nadat uw aanvraag is verzonden ontvangt u een bevestiging per e-mail. Daarin is ook een link vermeld waarmee u de voortgang van uw aanvraag kunt volgen.”

 6. Flip (Auteur bericht)

  @hwf: Vast een aansluiting op een net. Maar is het zo raar om bij het volledig onderhanden nemen van een rijtje prachtpanden tevens rekening te houden met alle in 2010 denkbare aansluitingen?
  In grote mensen steden worden tevens maatregelen genomen terzake van collectieve verwarming, energiebesparing en hergebruik van water e.d. Daar hebben we het hier nog niet eens over. Het blijft hier gewoon 1956.

 7. hwf

  een aansluiting op een net? die zou weer kunnen duiden op aanstaande bewoning.
  maar in vlissingen ligt de dure bestrating er nadien nooit meer zo netjes bij; je blijft het zien.
  (misschien wel door geen leiding?)

Geen reacties toegestaan.