Distelvink


Bij ons kwam distelvink vertellen, dat het klaar is met de winter.

De Distelvink is door de zeer grote zeventiendeeeuwse schilder Carel Fabritius vereeuwigd: ’t Puttertje. Een unicum, want in de schilderkunst treft men zangvogeltjes nauwelijks aan. (…) Mijn meest sublieme moment met het Puttertje beleefde ik toen er eentje neerdaalde in een klaproos. Dat rood! En daarbij dat geel en zwart! Je zou zeggen, het toppunt van mooi, maar de schoonheid der natuur wordt overtroffen door het schilderijtje van Fabritius.

Dorrestijn’s Vogelgids |Nijgh & Van Ditmar| p.100

2 Reacties

  1. Arjen

    hele mooie putter, je maakt sterke groei door als vogelaar

  2. Luc

    de vogelgids zou wel moeten vermelden dat het schilderij van Fabritius symbool staat voor de fijne activiteit van ‘vogelen’: een zeldzaam, mooi vogeltje zien te vangen en aan een gouden kettinkje in huis houden, of m.a.w. ermee trouwen.

Geen reacties toegestaan.