Dix 1 en 2

Dichter F. van Dixhoorn laat zich nauwelijks vangen.
Hij schrijft letters en cijfers, woorden en getallen waarin Vlissingse en Zeeuwse noties zijn opgeborgen. Ze verschijnen in dunne deeltjes, die prijzen winnen en waarvan elementen worden vertaald voor geheime Franse publicaties. Mooi, de hele dag nadenken over een woord. Of een cijfer. En kom je d’r niet uit, dan is er morgen weer een dag. Anders volgende week. Dix, de Anti-Twitteraar. Een enkele keer treedt hij naarbuiten en blijkt dan voordrachtskunstenaar. Nieuwslezer van nieuws dat niet op een dag steekt.

1 Reactie

  1. Stefan

    Dichter F. van Dixhoorn is Meester Dixie. Dankzij deze man is de liefde voor voetbal ontstaan. Een pak melk halen bij de plaatselijke supermarkt in ruil voor een nieuwe editie van Voetbal International. @jarentachtig. Jaren later sprak ik ‘m weer eens. Toen wist-ie te melden dat alle voetbalverslaggevers hun radiobijdrage op dezelfde manier afsluiten. “Jullie doen dat allemaal met de stand. Kan dat niet anders?” 🙂

Geen reacties toegestaan.