Gezinsdrama

Dit is misschien meest bekeken filmpje van gezinsdrama te Zierikzee.
Zojuist was het aantal van 70 duizend views gepasseerd. Het is in de nacht van zaterdag op zondag gemaakt door Maikel Coomans en bevat beelden waarop even de vader zichtbaar is van wie wordt gezegd, dat hij aan de Oesterstraat twee van zijn drie kinderen heeft doodgeschoten.  Hij heeft hier net gepoogd zichzelf van het leven te beroven. Aanwezigheid van amateurfilmer leidde tot een kleine aanvaring met de politie, hetgeen ook nog even ter sprake kwam tijdens de rechtstreeks op radio uitgezonden persconferentie (Korpschef: In der minne geschikt).  Uiteraard werd zaterdag op zondagnacht meteen reclame voor het filmpje gemaakt via Twitter en konden we ook wachten op verschijning bij onze vrienden van Geen Stijl. Vanzelfsprekend was plaatsing onmiddellijk aanleiding voor veel anonieme reaguurders met commentaren te komen. Over de kwaliteit van het filmpje, over dat politie en justitie sukkels zijn en dat vooral moet worden doorgegaan met onbelemmerd filmen op plaatsen waar de politie dat liever niet heeft. Vanochtend zag ik pas, dat NOS het filmpje ook heeft geopenbaard, compleet met link naar de maker. Op de persconferentie hoorde heel Zeeland en de rest van de wereld hoofdredacteur van Schouws weekblad Wereldregio vragen waarom politie, justitie en burgemeester zo lang hadden gewacht met het organiseren van een persconferentie. Ook werd zondagmiddag in sommige media nog even gemopperd op officier van justitie, die zich in alle consternatie kennelijk had vergist in welk jongetje nou om het leven was gebracht en welk jongetje de dans was ontsprongen. Op Twitter werd nog even draak gestoken met de nieuwe burgemeester van Schouwen Duiveland, die zou zijn geschrokken van de overweldigende belangstelling van de media, waardoor de persconferentie niet te 11.00 u kon beginnen, zoals onvoorwaardelijk was aangekondigd en dat door heel Twitterland al was doorgegeven.  Zondagavond laat legde Wereldregio-hoofdredacteur het moede hoofd eindelijk te ruste, keek met tevredenheid terug op zijn website en de dag en twitterde olijk: net sbs gezien. Goed dat lokale krant als gezaghebbend gezien wordt. Wel een ouwe kop op tv. Morgen zalfje kopen Zo’n trieste gebeurtenis is dus niet uitsluitend een gezinsdrama.

3 Reacties

  1. Miranda

    Soms helpen domme grapjes om de ellende van je af te houden.

  2. Mirre

    Ik weiger te kijken! Het is zo al drama genoeg.

  3. Jan Kikkert

    Toch merkwaardig, je kunt 70 duizend keer kijken, maar je ziet niet meer dan oplichtende uniformstrepen en een lamp.En je hoort dat de camera weg moet. En toch doet iedereen – NOS incluis- of er echt iets te zien is. ‘Als het maar beweegt’?

Geen reacties toegestaan.