Droomzolder


Nog een paar maanden en dan istie er officieel:
de nieuwe Richard Thompson, Dream Attic.
De cover art drukt exact het sinterklaasgevoel uit dat mij dientengevolge bespringt. Muziek is belangrijk in mijn leven, elke dag ben ik ermee bezig (luisteren, lezen & garen) en ik beleef ettelijke hoogtepunten in alle genres, maar zelden is de vreugde groter dan bij een nieuw album van mijn held en vriend. De nummers die erop staan zijn allemaal nieuw, door hemzelf geschreven – dat is niet bijzonder voor een singer-songwriter – maar ze zijn begin dit jaar meteen live opgenomen tijdens een korte bandtour aan de westkust in de VS.
De titels:
1. The Money Shuffle; 2. Among the Gorse, Among the Grey; 3. Haul Me Up; 4. Burning Man; 5. Here Comes Geordie; 6. Demons in Her Dancing Shoes; 7. Crimescene; 8. Big Sun Falling in the River; 9. Stumble On; 10. Sidney Wells; 11. A Brother Slips Away; 12. Bad Again; 13. If Love Whispers Your Name 
Zo’n bandtour met publiek lijkt me goedkoper dan wekenlang in de studio, maar qua spontaniteit en virtusositeit kan het natuurlijk niet beter. Beetje globaal oefenen, vervolgens optreden met publiek en tenslotte drie of vier keer op de toppen van je kunnen met registratie. Thompson zelve: The thing about recording live is that you lose accuracy but you gain energy; you lose choices but you gain immediacy.¬†Ik heb al iets mogen horen en het is niet mis.