Hekeltv 1

Dit apparaat mag weg.
Het is digitale kabelontvanger DCB-9401R van Samsung met afstandbediening.
Het ding was pas sinds mei 2006 in huis, ik meen dat het 99 Euro kostte, maar heeft niks met High Definition (HD),  is dus old school en ligt sinds koninginnedag op stapel Afgedaan, die ooit naar de milieustraat mag.
Een echte band is nooit ontstaan, want met de komst van digitale kabelkanalen – de toekomst, binnenkort is alles digitaal – werd gebruiksgemak het tegenovergestelde van groter. Analoog bleef in de huiskamer ook nog mogelijk en zorgde voor verwarring, digitaal bleek niet opneembaar op hard disk recorder, volgorde van kanalen werd omgehusseld en bleek zonder universitaire graad niet beïnvloedbaar, waardoor populaire zenders als VRT, Canvas, Mezzo, BBC, CNN, OZ naar verre oorden waren verbannen, wat een crime. Omroepbijdrage was per 1 januari 2000 afgeschaft (gefiscaliseerd), maar langzamerhand betaalden we meer, hadden ook beschikking over meer scherpe (!)  kanalen, maar keken minder. Treurbuis van Komrij werd bij ons hekeltv. Ten einde raad gingen we bloggen.

2 Reacties

  1. rillart

    Wij van NoStories kunnen hekeltv niet genoeg prijzen dat u bent gaan bloggen.

  2. Joeri

    En nu ben je er achter gekomen dat Nederland 1,2,3 alsmede Belg1+2 niet meer via de antenne te ontvangen zijn?

Geen reacties toegestaan.