Hekeltv3


Dit is rechterbovenhoek van onze nieuwe kostganger.
Hij heet Humax iHDR-5050C, HD digital recorder.
Ik mocht hem meenemen in ruil voor 399,00 Euro. Eerst nog stofdoek er overheen en dan mag beschermfolie ook weg. Het machien moet ervoor zorgen, dat de tv-kanalen die het huis al binnenkomen ook zichtbaar gemaakt kunnen worden. Alles digitaal, zelfs al wordt analoog uitgezonden. De HDMI-kabel naar de tv en afstandbediening worden bijgeleverd. De (8!) kanalen die in High Definition (HD) uitzenden kunnen eindelijk als zodanig worden bekeken. Bij thuiskomst zag ik in Consumentengids, dat het ding eigenlijk 350,00 Euro had moeten kosten, maar ik woon nou eenmaal in stad met treurig winkelgebied. Als ik plaatselijke middenstand op een door de weekse dag nog eens 49,00 Euro extra subsidie kan toestoppen, doe ik dat natuurlijk graag.
Onze kabelmaatschappij heet Delta. Dat is niet de goedkoopste, maar omdat ik te dunbevolkte provincie woon, waar politieke meerderheden hun eigen multi-utility nutsbedrijf (omzetverlies 2009: 244 miljoen, winstverlies 2009: 93 miljoen Euro) willen koesteren, is dat wat mij betreft geen enkel bezwaar. Ik had al Standaardpakket (Euro 14,95) voor hoognodige kanalen, maar om er een paar bij te kunnen ontvangen veroorloofde ik me tevens Pluspakket (Euro 9,95 p/mnd). Bovendien, omdat wij als kleine natie veel buitenland hebben, tekende ik ook in op Buitenlandpakket (Euro 1,95 p/mnd). Teneinde dan ook nog een gerust geweten te krijgen qua bezichtiging van die HD-kanalen kan de laatste toeslag (Euro 9,95 p/mnd) voor HD-pakket alleen maar billijk worden gevonden! Diep in mijn hart ben ik gelukkig, dat in ons huisgezin niemand nog extreme film- of sportbehoeften heeft, zodat we de pakketten die zich daarop hebben toegelegd vooralsnog buiten de deur kunnen houden. Te Scheldestad is vandaag herfst reeds ingevallen en daarom maar eens een testperiode afgekondigd.

Ik heb ook al een paar voorgevoelens:
1. Bediening kan nog simpeler, kanaalindeling logischer;
2. Delta is Zeeuws, maar Zeeuwse stations zitten ver weggestopt;
3. Er zijn 13 publieke regionale stations, ik zie er maar 3;
4. Waarom AVS (Gent) alleen in Zeeuws-Vlaanderen op kabel?
5. Wanneer krijgen we Uitzending Gemist op de kabel?
6. Kabelmaatschappij zal tarieven verhogen
7. Zeggenschap over aanbod laat sterk te wensen over, want de Programmaraden die elke kabelmaatschappij wettelijk moet hebben, hebben alleen zeggenschap over het analoge aanbod.

Als immer hou ik me ook aanbevolen voor ervaringen van anderen.

3 Reacties

  1. Joeri

    Geweldig ding. Heb ‘m zelf ook.

  2. Gosse

    Wij hebben ervaring met een schotel. Dan ben je wat het aanbod van zenders betreft min of meer eigen baas; even afhankelijk voor welk min of meer uitgebreid pakket je kiest. Ik zou niet meer zonder schotel willen en/of kunnen. Bovendien heb ik het gevoel dat ik door die schotel ook integreer in deze samenleving.

  3. Pingback: Tweets die vermelden Hekeltv3 « Lantvanbelogte.nl -- Topsy.com

Geen reacties toegestaan.