Herdenking

Alleen al voor de manier waarop hij voorgaat in dodenherdenking zou interim-burgemeester Wim Dijkstra van Scheldestad zo lang mogelijk in functie  moeten blijven. Dijkstra heeft op 4 mei de spreekstem teruggebracht op Noorderbegraafplaats. Elk jaar komt hij met andere accenten op onderdelen van het oorlogsverhaal van onze ernstig geplaagde stad. Nu riep hij in herinnering hoe 31 mei 1943 een hevig bombardement Stoomwasscherij De Volharding vernielde en acht meisjes tussen 14 en 22 jaar van het leven beroofde. Het monument voor hun nagedachtenis is opgeknapt en heeft een ereplaats gekregen bij de ingang. Het Burgermonument, voor de slachtoffers tijdens de bevrijding in eerste dagen november 1944 is eveneens opgepoetst en gepromoveerd naar de zichbaarheid.  Ook het recentelijk verschenen boek over Joden in Vlissingen gaf Dijkstra aandacht. Velen hebben weggekeken, toen zij het in 1940-1945 te verduren kregen. Een burgemeester die zich inspant doden zichtbaar te maken, dwingt respect af bij levenden.

1 Reactie

  1. Gerard

    Ja da’s andere koek dan Callenfels

Geen reacties toegestaan.