Plaatselijk

Soms moet je voor een goed idee toch de deur uit.
Deze oproep zag ik in personenlift van diepgelegen Londens treinstation Chalk Farm te wijk Hampstead. De toon sprak aan en ik begreep onmiddellijk de bedoeling. De poster is niet alleen verkapte aanmoediging om te Britse hoofdstad te komen wonen, maar ook om er zoveel mogelijk deel te nemen aan maatschappelijk verkeer, er te werken, er je boodschappen te doen en er je kinderen naar school te laten gaan. Iemand heeft dus besloten een campagne te beginnen om mensen ervan bewust te maken, dat hun leefomgeving vanzelf verbetert als ze die niet voor wissewasjes ontvluchten alsof de pest is uitgebroken. Ik weet zeker, dat burgemeester Dijkstra het daarmee een heel eind eens is.

1 Reactie

  1. wim hofman

    Wel een erg opzettelijke foto: blonde mevrouw, ze lijkt wat op mijn nicht uit Tiel of Avezaath. Ze heeft misschien een kind geadopteerd of heeft een werkende donkere man. Beide hebben heel eigentijds hun voeten inwaarts moeten zetten van de fotograaf, quasi preutse gefrusteerdheid uitbeeldend. Je ziet het meer en meer bij modefoto’s. Een binnenstad krijg je niet bewoond door het verspreiden van foto’s of folders, maar met deugdelijke en betaalbare woningen.

Geen reacties toegestaan.