Gekruid

Philip Pickett is de Britse Frans Brüggen: blokfluitist maar ondertussen.
Artistiek directeur en stichter van de ensembles New London Consort en Musicians Of The Globe. Ook dirigeert hij symfonieorkesten en operagezelschappen met klassiek, romantisch en barok repertoire in binnen- en buitenland. Philip is bevriend met de Engelse singer-songwriter Richard Thompson en zou afgelopen zomer een avond  voor zijn rekening nemen op het 10-daagse Meltdownfestival, dat Richard Thompson mocht samenstellen in Southbank Centre te Londen, drie theaters op de zuidelijke oever van de Theems. Dat kon niet doorgaan, omdat Pickett ziek was. Des te aardiger is het het, dat nu een bescheiden toernee in Vlaanderen en Nederland is opgezet met Musicians Of The Globe met Richard Thompson, onder leiding van Philip Pickett. Beloofd worden gekruide composities uit de Elizabethaanse en Jacobijnse tijd met Shakespeare als inspiratie. Eerste voorstelling: zaterdag in deSingel, kunstinstelling te Antwerpen. Lantvanbelogte overweegt ernstig het downloaden van nieuwe apps even te laten voor wat het is en het een en ander van deze concerten mee te pikken.