Cyriel van den Hemel

Ja, dacht ik wel: ietsje ouder.
Cyriel, zoon van de juwelier St Jacobsstraat/Kleine Martje.
Van de roomse kerk waren ze.
Sluik haar had ie, net als Rob van Raalten.
Op het gebied van de angelsaksische jeugdmuziek die overal ontstond was hij voorlijk, net als Cees Meerman.
Speelde in de Night Revellers, met The Sharks van Little Jimmy, waarbij het adjectief “legendarisch” nooit mag worden vergeten. Opgejaagd leek hij me altijd wat. Vlissingen en Zeeland waren te klein. Cyriel had contacten in de internationale muziekscene, organisatorisch. Concerten regelen. Pink Floyd in het Concertgebouw Vlissingen met Dragonfly, ook al onvergetelijk.  Zijn naam duikt op in latere documentatie van Pink Floyd (niet gunstig, maar in die groep ging altijd alles mis door de jaren). Ook komt hij twee keer voor in Timeless Flight Revisited, de pil over de belevenissen van The Byrds. Cyriel was betrokken bij de samenwerking van Al DiMeola, John McLaughlin en Paco de Lucia (“Friday Night in San Francisco” 1980). Soms sprak ik Zus Mies. Dan hoorde je iets van bemoeienis met muziektv in Londen. Hij wilde weten of het geruzie binnen Pink Floyd ook de Nederlandse poppers had bereikt en hield belangstelling voor Vlissingen. Het geschiedenisboek Brommers, Gitaren en Spandoeken deed hem deugd. Zijn heengaan zal geen al te weelderig verloop hebben gehad. Het kreeg vermelding in The Times. Kleine lettertjes maar toch.  

3 Reacties

 1. hwf

  cyriel was ooit ook van the hobble-de-hoys, waar later robbie flohr sologitaarde (nu we het toch over voorlijk hebben).

 2. pimkraan

  En Cyriel reed al op jonge leeftijd in een mooie Jaguar!

  1. Adri Fruijtier

   Good memories, but too early Cyriel!

Geen reacties toegestaan.