Schillenboer

Bob Dylan 70 is weer een dag voor jeugdzonden.
Krantenbank Zeeland maakt het simpel verloren gewaande prullenbakken te ontdekken en op tafel om te keren. Jonge generatie moet trouwens niet onderschatten hoe bijzonder het 30 tot 40 jaar geleden was, dat in de regionale krant ruimte werd gemaakt voor de nieuwe jongerencultuur. Dat kon dankzij G.A. de Kok, hoofdredacteur en A.L. Oosthoek, eindredacteur Zeeuws, tevens kunstredacteur. Wout Bareman ontdekte Randy Newman voor de provincie Zeeland, Peter de Jonge trok naar Londen om Alexis Korner en Roxy Music te interviewen terwijl ondergetekende een beschouwing over Bob Dylan uit zijn duim zoog. Bij redactiesecretaresse Jeannette dwarrelden de nieuwste elpees binnen, die wij verdeelden en in onafhankelijkheid recenseerden. Voor een aantrekkelijk opmaak en een scherp fotootje erbij was op 6 juni 1978 even geen tijd. (Tekst wordt groter door erop te klikken)

2 Reacties

 1. charles strijd

  Alexis Korner hebben we niet gezien hoor Flip.
  Wel Roxy Music, Robert Palmer(vinegar joe) en Roy Wood( move, wizzard en elo.) Samen met Peter De Jonge heb ik de studio’s afgelopen voor tekst en foto’s.
  Die dus ook in poppraet kwamen.

 2. wim hofman

  1978?
  The times they are a changin’ is van 1965.
  Er was toen toch al een Deltaplan?

Geen reacties toegestaan.