Cuby 1941-2011

Kan een blanke man blues zingen?
Niet bepaald Elmore James of John Lee Hooker, maar voor Drenthe eo. kon deze Harry Muskee (Cuby) er 40, 50 jaar prima mee door. Ging in elk geval te rade bij de ware bron, de optredens met de Blizzards in gans het land verschaften de jeugd ruimte tot het drinken van een biertje en het zou geruime tijd duren voordat Nederlandse bluesfans bij het restant authentieke vertolkers van het Amerikaanse werk geraakten. C+B was mooi meegenomen. Dankzij C+B kwam ons land niet achteraan als je naar Londen keek. De Drenthen toonden vroeg aan, dat op het platteland meer kon bestaan dan klompendans. Dat je de dorpsgrens voorbij mocht ook, want daar bevond zich het avontuur. Bij Herman Brood konden we er niet meer naar informeren, maar nu is dan ook Harry weg.