Omrijvrouwen

In museum K20 aan de Grabbeplatz te Düsseldorf is de tijdelijke expositie Die andere Seite des Mondes (De andere kant van de maan) te bezichtigen. De bezoeker maakt kennis met acht kunstenaressen, die in de jaren 1920-1930 een rol hebben gespeeld bij de esthetische vernieuwingen in Europa: Durch ihr hohes künstlerisches Niveau, ihre zielstrebige Kontaktsuche und unbedingtes Engagement vernetzten sich sich stets in Zentrum der Avantgarde. De voorlijke dames zijn met veel liefde en inzicht bij elkaar gezet en zo wordt een wonderbaarlijke samenhang bereikt tussen zulke uiteenlopende stromingen als dadaïsme, constructivisme en surrealisme. Het tentoongestelde werk betreft schilderkunst, fotografie, collage, film en beeldhouwkunst en blijft gegarandeerd langer dan een week in je kop doorspelen. Tot 15 januari 2012 de moeite van het omrijden waard en verzuim evenmin de aldaar vertoonde documentaire te bekijken.