Keizersbolwerk3

Michaell Adriani Filio Rvitero

2 Reacties

  1. wim hofman

    an de Pottenkade ( Wilhelminastraat 73) woonde eens mijnheer Uyttenhove, voorzitter van het Nut van het Algemeen in Vlissingen en voorzitter van het comité dat een beeld van de Ruyter in Vlissingen wilde. Men is al in het begin van de negentiende eeuw met het plan gekomen, ruim voor de scheiding van België. Het is dus niet verwonderlijk dat de maker van het beeld een Belg is, zeker niet als je weet dat de vader van U. een tijd dominee in Antwerpen was ( en later in Vlissingen bij zijn zoon woonde).

  2. wim hofman

    Laatst kwamen we weer eens langs Dieppe. daar staat het beeld van de admiraal die hem versloeg, Abraham Dusquesne. Er is ook een museum, in een kasteel, waarin een of twee schilderijen die met De Ruyter te maken hebben hangen, in ieder geval is er een schiklderij van Pieneman, waarop te zien is hoe de stervende of dode De Ruyter weggedragen wordt.

Geen reacties toegestaan.