Caseta

De Feria de Abril – In de 19de eeuw begonnen als veemarkt, maar nu een bont volksfeest voor jong en oud, dat elk jaar een paar weken na de Goede Week wordt gevierd in de wijk Los Remedios in Sevilla. Duizenden gekleurde lampjes en lampionnen verlichten de straten, die naar de traditionele casetas voeren. Deze tenten en kramen behoren toe aan verenigingen, families of groepen vrienden. Overal klinkt muziek en tot in de vroege ochtend worden sevillanas gedanst. Er wordt sherry en manzanilla uit SanlĂșcar gedronken en op het menu staan tapas. Overdag doen de vrouwen van Sevilla alles om elkaar te overtroeven met prachtige jurken, terwijl ze dansen en flaneren met hun vrienden en familie, te paard door de straten trekken of door rijtuigen bij de casetas afgezet worden. De mannen gaan gekleed in hun zondagse pak en op het hoofd dragen ze  sombreros cordobeses. Wij aten en dronken een kleinigheid mee, stelden vast dat crisis ook feestelijk tegemoet kan worden getreden, maar op de dansvloer waagden wij ons geen moment. Men moet er als Noord-Europees blijk van geven zijn beperkingen te kennen.