Mensen

Het eerste geveldicht te Zeeuwse hoofdstad zonder (verwijzing naar) het thema De Zee. Aangebracht na overleg met de Vlissingse dichter in Amsterdam, die de ingebruikstelling wegens lichamelijke ongemakken aan zich voorbij moest laten gaan. De initiatiefnemers maakten zich wel vrolijk over de plaats: tegenover een Middelburgs vers van Juul Kortekaas.
De provincie snijdt in fondsen voor letteren, maar de gemeentelijke laag houdt dapper stand.

1 Reactie

  1. Gosse

    En dat vers van Kortekaas werd toch op ongeveer dezelfde tijd onthuld?
    Zie het volgende:
    23 okt 2012

    MIDDELBURG – In Middelburg worden zondag 28 oktober om 14.00 uur twee nieuwe gevelgedichten gepresenteerd van het project Sprekende Gevels. Wethouder van Cultuur van de Gemeente Middelburg, Ed de Graaf, presenteert de bijeenkomst op de Brug tussen de Seisdam en de Penninghoeksingel. Op het pand van de familie Bosselaar wordt het gedicht ‘Avond’ van Juul Kortekaas onthuld. En op het pand van Heleen Brandenburg en Kees La Soe, hoek Kromme Weele 26 / Penninghoeksingel het gedicht ‘Mensen’ van Hans Verhagen. Juul Kortekaas, Ger Bosselaar en Kees La Soe houden een toelichting.

Geen reacties toegestaan.