Verzinteam

verzinteam001_a

Art director Dorine de Vos uit Rotterdam, het vermaardst wegens redding en inrichting van Hotel New York (Rotterdam) en Villa Augustus (Dordrecht) heeft vrijdag 21 maart 2014 het Scheldekwartier in Vlissingen met een bezoek vereerd. Dat gebeurde op uitnodiging van een verzinteam rondom vastgoedontwikkelaar Jørgen Geurts (AVV Beheer uit Middelburg), dat gebruiksmogelijkheden onderzoekt van De Machinefabriek.

Dorine de Vos is geen onbekende in Vlissingen. Ze was eerder betrokken bij het behoud van het Wooldhuis op Boulevard Evertsen, inrichting Omroep Zeeland in Oost-Souburg, hoofdkantoor Oceanwide (Bellamypark) en de kantine vd HZ University of Applied Sciences. Het viel haar na aankomst als eerste op, dat de afgelopen 10 jaar ontzettend veel achterstallig onderhoud is ingehaald: “Daar is de stad om te prijzen!” Over het ontbreken van een snuifje bestendig groen te Bellamypark ter hoogte van Betje Wolff en Aagje Deken wilde ze geen messen trekken

Het Scheldekwartier heeft met de Wilhelminapier in Rotterdam gemeen dat het enigermate van het stadscentrum verwijderd ligt en dat de ganse bevolking zwelgt in Roemrucht Maritiem Verleden. Te Rotterdam beijverde een groep belangstellende burgers zich eind jaren 80 van de vorige eeuw voor het behoud van het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerikalijn. Dat zou Hotel New York worden, succes van meet af aan en aanjager voor verdere ontwikkelingen waar intussen ook de wijk Katendrecht bij betrokken is geraakt. Vlissingen is geen Rotterdam is een veelgehoord gezegde en een grotere waarheid is niet te vinden. Bovendien heeft iedereen het besef van de andere tijden, waarin we leven, maar Dorine de Vos toonde zich verrukt over de geweldige kansen die het Scheldekwartier in zich bergt. Er werden bezoeken gebracht aan Timmerfabriek en Machinefabriek en eerste suggesties gewisseld. Er komt vast een vervolg.
AVV Beheer is met de gemeente in gesprek over gebruiksafspraken.

Foto: (vlnr): Jørgen Geurts, Joan de Vos, Dorine de Vos en Mariet Schoenmakers (stedebouwkundige)

1 Reactie

  1. Gosse

    Silver linings in Vlissingen.

Geen reacties toegestaan.