David Grossman live in Vlissingen (5 mei 2015)

VLISSINGEN – Even terug naar 5 mei 2015: Mijn favoriete boekverkoopster temidden van het echtpaar Grossman bij ons thuis in Vlissingen. Aanleiding is het feit dat de beroemde Israelische auteur David Grossman (Jeruzalem 1954) gisteravond de Man Booker Prize 2017 in de wacht sleepte voor zijn roman A Horse Walks Into A Bar (Komt een paard de kroeg binnen). De bekendmaking was in Londen.

De schrijver had de Van Randwijklezing verzorgd in de Sint Jacobskerk en had daarna boeken gesigneerd in Boekhandel ’t Spui. Hij was daardoor dermate vermoeid geraakt, dat hij nog even niet in de gereedstaande zwarte Mercedes wilde stappen om in Amsterdam naast Beatrix de nationale viering van de bevrijding mee te vieren. Wij nodigden hem uit zijn lichte lunch in de rust van ons huis te komen genieten. Met z’n tweetjes zaten ze een uurtje heerlijk uit te puffen en tegen Eva van de gelijknamige Uitgeverij Cossee zeiden ze onderweg naar ’s lands hoofdstad, dat ze onze ontvangst bijzonder op prijs hadden gesteld.

Op deze dag denken wij dan met plezier terug aan onze bescheiden bijdrage aan het welbevinden van de wereldliteratuur.

Het schilderij op de achtergrond is van Herman Goetheer.

  • Voorraad