Boezem is Boezem

 

OOST-SOUBURG – Brombeer Boezem (ooit: Marinus van den, Leerdam 1934) wipt ook nog graag even aan als in de buurt een kunstinitiatief te bewonderen is. “Van wat ik hier zie word ik helemaal blij”, rebbelt hij desgevraagd over de onbekende wezens in zwart-wit van de Zwitserse kunstenares Anna Rudolf. “Krachtig, zelfbewust, iets toevoegend”, pogend Nico Out vast behulpzaam te zijn. Anna haalt haar schouders op en staart mij vragend aan: “Wie zegt dit?”

Ik vroeg of ik ze naast elkaar op de foto mocht zetten en fluisterde dat ik haar na afloop wel zou uitleggen wie Boezem is. Nou ja, Boezem is Boezem. Marinus somde, daarbij peinzend in de lucht kijkend, nog even op waar zijn nieuwste werk zoal te bezichtigen is. Sicilië heb ik daarvan onthouden: “Ik hoef gelukkig niet meer overal “in person” te verschijnen. En nou hoop ik maar dat mijn vrouw gauw haar blokje kaas opeet, dan kunnen we weer verder”, speelde hij gepresseerd. Het zijn toch cadeautjes op een tochtige zondagmiddag als je niet naar sportvelden hoeft.