Delphine Lecompte

Fabulerend fenomeen uit Brugge
Luisterend  (links) Pascal Leclercq, dichter

Lokatie: Botanische tuin, Antwerpen (Den Botaniek)
Datum: 2 juni 2018

Uit: eerder.meandermagazine.net

Vraag: Je gedichten lijken momentopnamen uit het leven van een gefrustreerde. Ben je gefrustreerd?

Antwoord: Gefrustreerd klinkt als ontevreden, en dat is nooit aantrekkelijk. Ik voel me soms een zwaarmoedige zonderling in een luide, hysterische wereld. Ik kan nauwelijks meekomen, ik werk te traag, ik heb de smalltalk nooit onder de knie gekregen en mensen vinden me raar. Nu heb ik wel een zeer genereuze vriend, hij leest geen poëzie en heeft nog nooit van Joy Division gehoord. Hij houdt van kruisbogen en Vlaamse wandtapijten, maar toch zie ik hem zeer graag, bij hem kan ik geestig en stoutmoedig zijn.