Meppeler Courant 23-10-2019

VLISSINGEN-MEPPEL – Het was schrijfster/journaliste Pauline Broekema die (weer eens) de tegenwoordigheid van geest had om het oorlogsverhaal van mijn moeder onder de aandacht te brengen van oud-hoofdredacteur Ton Henzen van de Meppeler Courant. Ton heeft als pensionado blijkbaar nog toegang tot de kolommen: hij dacht geen moment na, tikte een paar regeltje ter inleiding en liet de pagina “Doorgezaagd” van 23 oktober 2019 lekker vollopen met Oud-Meppelse Jenny’s (94) tekst, zoals ik die op Facebook had gezet en zette er zijn eigen naam onder.

Twee vliegen in één klap: de krant deed opnieuw iets lezenswaardigs aan het jubileum van de Bevrijding en er behoefden geen reis- en verblijfkosten te worden gemaakt.

Meppelse Jenny heeft van het artikel geweten, had zich er op haar ziekbed in Vlissingen zowel enigszins ongelovig als trots over getoond, heeft het helaas nooit kunnen zien. Het “bewijsnummer” liet op zich wachten en op 10 november blies ze haar laatste adem uit. Het eind van een veelbewogen leven. Ze hoefde de krant van haar geboortestad niet meer te lezen, ze wist al wat erin stond.